2.4 E-post vid Hanken

Hanken erbjuder varje studerande en e-postlåda. Man behöver alltid ett klientprogram för att läsa e-post.

För stunden används två olika e-postsystem för studerande – de nya studerande har Microsoft Office 365 och de gamla studerandes e-postlådor finns på Hankens imapserver.

Exempel på e-postklienter är t.ex. webmailen Horde IMP eller Office 365:s webbgränssnitt. Båda två använder du med en webbläsare. Det finns också fristående e-postprogram som Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird eller Pine. Telefoner och surfplattor har egna e-postklienter.

Epost för nya studerande 2014

Hanken erbjuder alla nya studerande ett konto i Microsofts molntjänst Office 365. E-posten är en av tjänsterna som finns i Office 365. För att läsa e-post behövs en e-postklient.
Den e-postklient som fungerar direkt och i princip överallt är den webbaserade klient som hör till Office 365. Den kan du använda med de flesta webbläsare och enheter. Du hittar den på adressen http://office365.hanken.fi eller till höger i verktygsmenyn på Hankens hemsida.

På din hemdator kan du även använda fristående e-postprogram som t.ex. Microsoft Outlook eller Mozilla Thunderbird. Telefoner och surfplattor har egna e-postklienter som samtliga borde fungera med Office 365.

 

E-post för gamla studerande

E-postlådan för gamla studerande, forskarstuderande och personal vid Hanken läses oftast med hjälp av webmailen Horde IMP i en webläsare, men den kan också läsas av fristående program som Microsoft Outlook och Mozilla Thunderbird, eller telefoner och surfplattor. (läs mera om de friståendeprogrammen i första kapitlet)

Horde IMP finns på adressen https://webmail.hanken.fi till höger i verktygsmenyn på Hankens hemsida.